61 π.Χ. – Στα 45α γενέθλιά του ο Πομπήιος εορτάζει τον τρίτο του θρίαμβο, για τις νίκες του εναντίον των πειρατών και το τέλος των Μιθριδατικών Πολέμων.
1227 – Ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος Β΄ Χοενστάουφεν αφορίζεται από τον Πάπα Γρηγόριο Θ΄ επειδή δεν τήρησε την υπόσχεσή του να συμμετάσχει στις σταυροφορίες.
1364 – Οι αγγλικές δυνάμεις νικούν τις γαλλικές στη μάχη του Ορέ στη Βρετάνη.
1578 – Ιδρύεται από τους Ισπανούς η πρωτεύουσα της Ονδούρας, Τεγουσιγάλπα.
1684 – Ο Φραντσέσκο Μοροζίνι καταλαμβάνει την Πρέβεζα από τους Οθωμανούς.
1687 – Οι Οθωμανοί παραδίδουν τη βομβαρδισμένη Ακρόπολη των Αθηνών στον Φραντσέσκο Μοροζίνι.
1717 – Σεισμός χτυπά την Αντίγουα Γουατεμάλα, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής της πόλης και κάνοντας τις αρχές να σκεφτούν τη μετακίνηση της πρωτεύουσας σε διαφορετική πόλη.
1787: Το αμερικανικό Σύνταγμα ψηφίζεται από το Κογκρέσο και στέλνεται για έγκριση στα νομοθετικά σώματα των Πολιτειών.
1789 – Το Υπουργείο Πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών δημιουργεί για πρώτη φορά τακτικό στρατό με δύναμη μερικών εκατοντάδων ανδρών.
1821: Το Μεξικό υπογράφει την τελική πράξη για την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
1829 – Ιδρύεται η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.
1853 – Ισχυρός μετασεισμός 6,4 Ρίχτερ καταστρέφει ότι άφησε ο προηγούμενος σεισμός των 6,8 Ρίχτερ στην Θήβα.
1858: Ο κομήτης του Ντονάτι γίνεται ο πρώτος που απαθανατίζεται φωτογραφικά.
1864: Ιδρύεται στο Λονδίνο η Διεθνής Ένωση Εργατών, που αποτέλεσε την Πρώτη Διεθνή.
1867: Το Τορόντο γίνεται επίσημα πρωτεύουσα του Οντάριο.
1893: Στην Πορτογαλία, ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Πόρτο με την ονομασία «Football Club do Porto-Sociedade Sportiva».
1911 – Ιταλοτουρκικός Πόλεμος: Η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία
1916: Εθνικός διχασμός προ των πυλών. Η Ελλάδα βρίσκεται με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, η μία στη Θεσσαλονίκη υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η άλλη στην Αθήνα υπό την επιρροή του βασιλιά Κωνσταντίνου. Αιτία, η διχογνωμία Βενιζέλου και Κωνσταντίνου για το αν η χώρα πρέπει να συνταχθεί ή όχι με τις δυνάμεις της Αντάντ κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.
1918 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βουλγαρία υπογράφει ανακωχή.
1922: Υπογράφεται στα Μουδανιά της Μικράς Ασίας ανακωχή ανάμεσα στους Συμμάχους και την κεμαλική Τουρκία, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο. Η ανακωχή, αν και αφορά άμεσα στα ελληνικά συμφέροντα στην ανατολική Θράκη, υπογράφεται χωρίς την παρουσία Έλληνα αντιπροσώπου. Λίγες μέρες αργότερα θα αρχίσει η εκκένωση της ανατολικής Θράκης από τα ελληνικά στρατεύματα.
1923 – Η Παλαιστίνη υπό Βρετανική Εντολή: Η Μεγάλη Βρετανία αναλαμβάνει επίσημα τον έλεγχο της Παλαιστίνης.
1931: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Αλέξανδρος Διομήδης, υποβάλλει την παραίτησή του, μετά τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο για το χειρισμό του θέματος της «προστασίας της δραχμής».
1938 – Υπογράφεται η Συμφωνία του Μονάχου μεταξύ της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ιταλίας διακανονίζοντας τη διαμάχη για τη Σουδητία υπέρ της Γερμανίας. Η Σοβιετική Ένωση και η Τσεχοσλοβακία δεν προσκλήθηκαν.
1939: Αρχίζει να λειτουργεί η ελληνική υπηρεσία στο ραδιόφωνο του BBC.
1940 – Δύο αεροσκάφη Avro Anson συγκρούονται στον αέρα πάνω από τη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία, μετά τη σύγκρουση παραμένουν κολλημένα το ένα με το άλλο και στη συνέχεια προσγειώνονται μαζί με ασφάλεια.
1941 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ολοκαύτωμα στο Κίεβο. Τα γερμανικά Einsatzgruppen αρχίζουν τις εκτελέσεις στο Μπάμπι Γιαρ.
1943 – Οι Γερμανοί εκτελούν, καθ’ υπόδειξη των Τσάμηδων, 49 Έλληνες προκρίτους στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1944 – Οι Γερμανοί πυρπολούν τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου του Πυριτιδοποιείου, ενώ παράλληλα εκτελούν ή καίνε ζωντανούς άνω των 100 κατοίκους της περιοχής.
1946: Αποθεωτική υποδοχή στον Βασιλέα Γεώργιο Β΄στην Αθήνα, που επανέρχεται στο θρόνο του, μετά το Δημοψήφισμα της 1ης Σεπτεμβρίου 1946, όπου επικράτησαν οι οπαδοί της Βασιλείας (69% υπέρ της επανόδου του Γεωργίου Β’). Ο Βασιλιάς και το πριγκιπικό ζεύγος αποβιβάζονται στο λιμάνι του Φαλήρου, όπου τους υποδέχεται επισήμως η κυβέρνηση. Έπειτα μεταβαίνουν με αυτοκινητοπομπή για δοξολογία στη Μητρόπολη και κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη. Από τον εξώστη των Παλαιών Ανακτόρων ο Βασιλιάς χαιρετίζει το πλήθος και παρακολουθεί παρέλαση.
1954 – Υπογράφεται η σύμβαση για την ίδρυση του CERN.
1957 – Έκρηξη στο σοβιετικό πυρηνικό εργοστάσιο του Μαγιάκ, στο Τσελιάμπινσκ, απελευθερώνει ραδιενέργεια.
1964: Η πρώτη απόπειρα εορτασμού της επετείου της ίδρυσης του ΕΑΜ σε ανοικτό χώρο μετά το 1949 παρεμποδίζεται από τον πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος τη χαρακτηρίζει «πρόκληση προς το έθνος».
1966 – Διαρρέει στον Τύπο το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την πολύκροτη υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Παραπέμπονται 28 από τους 30 προφυλακισμένους αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων οι συνταγματάρχες Αλέξανδρος Παπατέρπος, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Δημήτριος Χονδροκούκης, οι λοχαγοί Τάκης Παπαγεωργόπουλος, Αριστείδης Μπουλούκος κ.α. Από τα πολιτικά πρόσωπα, οι κατηγορίες στρέφονται κυρίως εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και, κατά δεύτερο λόγο, εναντίον των Παύλου Βαρδινογιάννη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Στυλιανού Χούτα.
1968 – Πραγματοποιείται το δημοψήφισμα-παρωδία της χούντας για το σχέδιο Συντάγματος. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το 92,21% των ψηφοφόρων ψηφίζει «ναι», ενώ μόνο το 7,79% ψηφίζει «όχι».
1971 – Το Ομάν προσχωρεί στον Αραβικό Σύνδεσμο.
1972 – Η Ιαπωνία συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας μετά τη διακοπή των επίσημων διπλωματικών της σχέσεων με τη Δημοκρατία της Κίνας.
1973: Την παραίτησή του από τη χουντική κυβέρνηση Μαρκεζίνη υποβάλλει ο Νικόλαος Μακαρέζος, εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Ακολουθούν και άλλοι στρατιωτικοί υπουργοί.
1974: Καθιερώνεται με νόμο η δημοτική γλώσσα στα ελληνικά δημοτικά σχολεία.
1978 – Πεθαίνει ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Α΄ έχοντας υπηρετήσει μόλις 33 μέρες ως επίσκοπος Ρώμης. Αποτέλεσε τον πρώτο Πάπα που προήλθε από την εργατική τάξη.
1979: Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ κερδίζει στους Μεσογειακούς του Σπλιτ το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες, νικώντας στον τελικό την Γιουγκοσλαβία με 85-75.
1988 – Διαστημικό Λεωφορείο: Η NASA εκτοξεύει την αποστολή STS-26, την πρώτη μετά την τραγωδία του Τσάλλεντζερ.
1989: Η Βουλή αποφασίζει να παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο, ως υπεύθυνους για το σκάνδαλο Κοσκωτά, τους Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα, Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Γιώργο Πέτσο.
1990 – Πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση το Lockheed YF-22, το οποίο θα εξελιχθεί αργότερα στο F-22 Raptor.
1991 – Στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα χάνει την απόλυτη πλειοψηφία, που κατέχει τα τελευταία 20 χρόνια στην τοπική Βουλή της Βρέμης.
1992 – Ο Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος κερδίζει τις εκλογές στην Αγκόλα.
1992 – Παραιτείται ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Φερνάντο Κόλορ ντι Μέλο.
1992 – Η Ρωσία δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει άλλο κράτος από την Κυπριακή Δημοκρατία.
1992 – Στην Αίγυπτο, μητέρα 200 κιλών γεννά κοριτσάκι επτά κιλών.
1993 – Η Κίνα ζητά από τον ΟΗΕ την πλήρη καταστροφή των πυρηνικών οπλοστασίων.
1994 – Το ΝΑΤΟ επισημοποιεί το διορισμό του Βέλγου υπουργού Εξωτερικών Βίλι Κλάες στο αξίωμα του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας.
1994 – Στην Ινδία, η κυβέρνηση δίνει εντολή να κλείσουν σχολεία και κινηματογράφοι για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανούκλας.
1994: Το χειρότερο ναυάγιο στην Ευρώπη σημειώνεται στη Βαλτική Θάλασσα, όταν το πλοίο «Εστόνια» που εκτελεί τακτικό δρομολόγιο από το Ταλίν της Εσθονίας προς τη Στοκχόλμη βυθίζεται ανοικτά των νοτιοδυτικών ακτών της Φινλανδίας, συμπαρασύροντας στο θάνατο 852 άτομα.
1995 – Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο μεγάλος Έλληνας καλαθοσφαιριστής Νίκος Γκάλης σε ηλικία 38 ετών.
1995 – Οι σεισμολόγοι της ευρωπαϊκής επιτροπής πρόβλεψης σεισμών χαρακτηρίζουν ασαφείς τις προβλέψεις της συσκευής ΒΑΝ.
1998 – Νέος Πρωθυπουργός στην Αλβανία αναλαμβάνει ο Παντελί Μάικο, που γίνεται σε ηλικία 30 ετών ο νεότερος πρωθυπουργός στην Ευρώπη.
2000: Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ο «φτερωτός Έλληνας» τρέχει σε 20.09. Είναι ο μόνος λευκός από τους οκτώ των τελικών κι αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για άνδρα αθλητή στίβου από το 1912 όταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας είχε κερδίσει το μήκος άνευ φοράς. Την ίδια μέρα στη Δανία διεξάγεται δημοψήφισμα για την είσοδο της χώρας στην OΝΕ. Υπερισχύει το όχι με 53,1% έναντι 46,9% του ναι.
2002 – Έπειτα από πολιορκία δέκα ημερών, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ βγαίνει από το αρχηγείο του στη Ραμάλα, χαρακτηρίζοντας «τέχνασμα» την αποχώρηση των Ισραηλινών. Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ αποφάσισε να αποσύρει τις δυνάμεις του από το αρχηγείο του παλαιστίνιου ηγέτη.
2002 – Ο λαός της Σερβίας προσέρχεται στις κάλπες για να εκλέξει πρόεδρο, για πρώτη φορά μετά την αποπομπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από την εξουσία, πριν δύο χρόνια. Η συμμετοχή είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα (57%).
2002 – Η ένοπλη οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών, ΕΤΑ, διακηρύσσει ότι θα αντιμετωπίζει ως στρατιωτικούς στόχους το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
2003: Στο φυσικό τους χώρο τα ευρήματα της Βεργίνας, που ήρθαν στο φως το 1977 από τον Μανόλη Ανδρόνικο. Εγκαινιάζεται από τον Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, η έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βεργίνας, τα οποία μέχρι πρότινος φυλάσσονταν στο Αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάζεται επίσης το πρώτο πωλητήριο αντιγράφων των αρχαίων ευρημάτων (για το κοινό).
2004: Ολοκληρώνονται στην Αθήνα οι 12οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Η ελληνική ομάδα του ποδοσφαίρου 5Χ5 τυφλών υπέκυψε στην ανωτερότητα των Iσπανών, που επεβλήθησαν 2-0 στον μικρό τελικό. Την 34η θέση κατέλαβε η Ελλάδα στους αγώνες αυτούς, με 3 χρυσά, 13 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια.
2004 – Ο αστεροειδής 4.179 Τουτάτης περνάει εντός 1 εκατομ. μιλίων από τη Γη (είναι ο μεγαλύτερος γνωστός αστεροειδής που περνάει κοντά στη Γη).
2004 – Επιτυχής είναι η πτήση του διαστημικού οχήματος SpaceShipOne , το οποίο κερδίζει και το βραβείο Burt Rutan Ansari X.
2004 – Νέος Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας γίνεται ο Φέρεντς Γκιουρτσάνι.
2005 – Σε δημοψήφισμα στην Αλγερία, το 97% ψηφίζει υπέρ της εθνικής συμφιλίωσης και χορήγησης αμνηστίας.
2006 – Από συντριβή βραζιλιάνικου αεροσκάφους «Μπόινγκ 737» της Γκολ Τρανσπόρτες Αερέος στο Μάτο Γκρόσο της Βραζιλίας, βρίσκουν το θάνατο όλοι (συνολικά 155) οι επιβαίνοντες.
2006: Στην Αυστρία για πρώτη φορά ψηφίζουν 16χρονοι σε βουλευτικές εκλογές.
2006: Αιματηρή κατάληξη έχει η υπόθεση ομηρείας στο Γυμνάσιο «Πλέιτ Κάνιον» της πόλης Μπέιλι, στο Κολοράντο. Ο ένοπλος που εισέβαλε στο σχολείο και κρατούσε ως ομήρους δύο μαθήτριες, τραυμάτισε θανάσιμα τη μία και στη συνέχεια, την ώρα της αστυνομικής εφόδου, αυτοπυροβολήθηκε, θέτοντας τέλος στη ζωή του.
2008: Ατύχημα στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης. Αργότερα θα αποκαλυφθεί ότι ήταν προσχεδιασμένο (σκάνδαλο Crushgate).
2013: Συλλαμβάνονται τα ηγετικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής» (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός κ.ά.). Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή.
2015 – Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο με σκορ 2-3 έπι της Άρσεναλ,η οποία ήταν η πρώτη του Ολυμπιακού στην Αγγλία για το Champions League.
2020: Οι επιστήμονες σε μια εργασία που δημοσιεύθηκε στο Nature Astronomy επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τεσσάρων υπόγειων λιμνών αλμυρού νερού που εκτείνονται σε έκταση 75.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στο νότιο πόλο του Άρη. Ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε αλάτι, οι λίμνες αυτές θα μπορούσαν να είναι πιθανοί κάτοχοι ζωής.
2020: Η FIFA επιβάλλει στον πρόεδρο της Club Olimpia της Παραγουάης Marco Trovato ισόβιο αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, μετά από έρευνα για χειραγώγηση αγώνων. Του επιβάλλεται, επίσης, πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων. Ο Τροβάτο δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
2021: Η Ισπανία κηρύσσει το νησί La Palma «ζώνη καταστροφής», καθώς το ηφαίστειο Cumbre Vieja συνεχίζει να εκρήγνυται και να παράγει ροές λάβας. Οι ροές λάβας από το ηφαίστειο έχουν φτάσει στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά από εννέα ημέρες, προκαλώντας ένα τεράστιο σύννεφο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.
2021: Η NASA ανακοινώνει την προγραμματισμένη εκτόξευση της Lucy, ενός δωδεκαετούς διαστημικού σκάφους για τους αστεροειδείς Δία, την πρώτη αποστολή που θα πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο. Θα εκτοξευθεί από τον διαστημικό σταθμό του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα στις 16 Οκτωβρίου.
Γεννήθηκαν σαν σήμερα:
551 π.Χ. – Κομφούκιος, Κινέζος φιλόσοφος
106 π.Χ. – Πομπήιος, Ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός
1240 – Μαργαρίτα της Αγγλίας, βασίλισσα της Σκωτίας
1276 – Χριστόφορος Β’, βασιλιάς της Δανίας
1509 ή 1511 – Μιχαήλ Σερβέτος, Ισπανός θεολόγος, ιατρός και χαρτογράφος
1547 – Μιγκέλ ντε Θερβάντες, Ισπανός συγγραφέας
1548 – Γουλιέλμος Ε΄, δούκας της Βαυαρίας
1561 – Άντριαν φαν Ρόομεν, Φλαμανδός μαθηματικός
1571 – Καραβάτζιο, Ιταλός ζωγράφος
1703 – Φρανσουά Μπουσέ, Γάλλος ζωγράφος
1758 – Οράτιος Νέλσον, Άγγλος ναύαρχος
1803 – Προσπέρ Μεριμέ, Γάλλος συγγραφέας
1820 – Ερρίκος Ε’, βασιλιάς της Γαλλίας
1823 – Αλεξάντρ Καμπανέλ, Γάλλος ζωγράφος
1841 – Ζορζ Κλεμανσό, Γάλλος πολιτικός
1863 – Κάρολος Α’, βασιλιάς της Πορτογαλίας
1864 – Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, Ισπανός συγγραφέας και φιλόσοφος
1871 – Πιέτρο Μπαντόλιο, Ιταλός στρατιωτικός και πολιτικός
1871 – Πιέτρο Μπαντόλιο, Ιταλός στρατιωτικός και πολιτικός
1881 – Λούντβιχ φον Μίζες, Αυστριακός οικονομολόγος,
1893 – Γιάννης Σκαρίμπας, Έλληνας συγγραφέας
1898 – Χρίστο Σμύρνενσκι, Βούλγαρος ποιητής
1901 – Ενρίκο Φέρμι, Ιταλός φυσικός
1904 – Γκριρ Γκάρσον, Αγγλίδα ηθοποιός
1912 – Μικελάντζελο Αντονιόνι, Ιταλός σκηνοθέτης
1913 – Τρέβορ Χάουαρντ, Άγγλος ηθοποιός
1916 – Πίτερ Φιντς, Αυστραλός ηθοποιός
1918 – Άνχελ Λαμπρούνα, Αργεντινός ποδοσφαιριστής και προπονητής
1919 – Μαζάο Τακεμότο, Ιάπωνας αθλητής
1922 – Λίζαμπεθ Σκοτ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1923 – Ζάχος Χατζηφωτίου, Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας
1924 – Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, Ιταλός ηθοποιός
1930 – Κόλιν Ντέξτερ, Άγγλος συγγραφέας
1932 – Βίκτορ Χάρα, Χιλιανός τραγουδιστής
1932 – Ρόμπερτ Μπέντον, Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος
1933 – Σαμόρα Ματσέλ, πρόεδρος της Μοζαμβίκης
1934 – Μπριζίτ Μπαρντό, Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
1936 – Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Ιταλός πολιτικός
1942 – Μπιλ Νέλσον, Αμερικανός πολιτικός
1943 – Λεχ Βαλέσα, Πολωνός πολιτικός
1945 – Ναντέζντα Τσίζοβα, Ρωσίδα σφαιροβόλος
1945 – Μανώλης Ρασούλης, Έλληνας τραγουδοποιός και δημοσιογράφος
1947 – Σεΐχ Χασίνα, Μπαγκλαντεσιανή πολιτικός
1949 – Γιώργος Νταλάρας, Έλληνας τραγουδιστής
1951 – Μιτσέλ Μπατσελέ, Χιλιανή πολιτικός
1951 – Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, Ιταλός πολιτικός
1952 – Ρος Ντέιλι, Ιρλανδός μουσικός
1952 – Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, Έλληνας προπονητής καλαθοσφαίρισης
1953 – Ότμαρ Χάσλερ, πρωθυπουργός του Λίχτενσταϊν
1956 – Σεμπάστιαν Κόου, Άγγλος πολιτικός
1957 – Σωκράτης Μάλαμας, Έλληνας τραγουδοποιός
1960 – Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Έλληνας ηθοποιός
1961 – Τζούλια Γκίλαρντ, Αυστραλή πολιτικός
1964 – Μπουγιάρ Νισάνι, Αλβανός πολιτικός
1964 – Πέτρος Ταμπούρης, Έλληνας μουσικός
1964 – Κλάουδιο Μπόργκι, Αργεντινός ποδοσφαιριστής και προπονητής
1968 – Ναόμι Γουότς, Αγγλίδα ηθοποιός
1968 – Άλεξ Σκόλνικ, Αμερικανός κιθαρίστας
1968 – Μίκα Χάκινεν, Φινλανδός οδηγός αγώνων
1970 – Ρόι Βάσμπεργκ, Νορβηγός ποδοσφαιριστής
1973 – Φοίβος Δεληβοριάς, Έλληνας τραγουδοποιός
1976 – Φιόντορ Εμελιάνενκο, Ρώσος αθλητής πολεμικών τεχνών
1976 – Αταλάντη Τασουλή, Ελληνίδα καλαθοσφαιρίστρια
1976 – Αντρέι Σεβτσένκο, Ουκρανός ποδοσφαιριστής
1980 – Ζακάρι Λεβί, Αμερικανός ηθοποιός
1981 – Αριστείδης Γαλανόπουλος, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1982 – Αλεξάντερ Ανιουκόφ, Ρώσος ποδοσφαιριστής
1982 – Λεονάρντο Καλντέιρα, Βραζιλιάνος βολεϊμπολίστας
1984 – Ματιέ Βαλμπουενά, Γάλλος ποδοσφαιριστής
1985 – Ντάνι Πεδρόσα, Ισπανός μοτοσικλετιστής
1987 – Χίλαρι Νταφ, Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
1988 – Κέβιν Ντουράντ, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής
Απεβίωσαν σαν σήμερα:
48 π.Χ. – Πομπήιος, Ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός
855 – Λοθάριος Α΄, αυτοκράτορας των Ρωμαίων
1186 – Γουλιέλμος, αρχιεπίσκοπος της Τύρου
1197 – Ερρίκος ΣΤ’, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
1360 – Ιωάννα Α΄ της Ωβέρνης, βασίλισσα της Γαλλίας
1530 – Αντρέα ντελ Σάρτο, Ιταλός ζωγράφος
1560 – Γουσταύος Α’, βασιλιάς της Σουηδίας
1582 – Τζορτζ Μπιουκάναν, Σκωτσέζος ιστορικός
1829 – Νικολάι Νικολάεβιτς Ραέφσκι, Ρώσος στρατηγός και πολιτικός
1833 – Φερδινάνδος Ζ’, βασιλιάς της Ισπανίας
1891 – Χέρμαν Μέλβιλ, Αμερικανός συγγραφέας
1894 – Ναρκίς Πελετιέ, Γάλλος ναυτικός
1895 – Λουί Παστέρ, Γάλλος χημικός
1902 – Εμίλ Ζολά, Γάλλος συγγραφέας
1908 – Ζουακίμ Μαρία Μασάντου ντε Ασσίς, Βραζιλιάνος συγγραφέας
1913 – Ρούντολφ Ντίζελ, Γερμανός μηχανικός
1929 – Βασίλειος Γ’, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1929 – Γιάννης Ψυχάρης, Έλληνας συγγραφέας και γλωσσολόγος
1930 – Ιλιά Ρέπιν, Ρώσος ζωγράφος
1936 – Αλφόνσος Κάρλος των Βουρβόνων, διεκδικητής του ισπανικού και του γαλλικού θρόνου
1949 – Χρύσανθος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
1952 – Σωτήρης Σκίπης, Έλληνας ποιητής
1953 – Έντγουιν Χαμπλ, Αμερικανός αστρονόμος
1966 – Αντρέ Μπρετόν, Γάλλος ποιητής
1967 – Κάρσον ΜακΚάλλερς, Αμερικανίδα συγγραφέας
1970 – Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ, Αιγύπτιος πολιτικός
1973 – Ουίσταν Ώντεν, Άγγλος ποιητής
1978 – Πάπας Ιωάννης Παύλος Α΄
1979 – Φρανσίσκο Μασίας Νγκέμα, πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας
1981 – Μπιλ Σάνκλι, Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής και προπονητής
1982 – Γεώργιος Τζαμαλούκας, Έλληνας πολιτικός
1988 – Άλκη Κυριακίδου-Νέστορος, Ελληνίδα λαογράφος
1988 – Έλλη Αλεξίου, Ελληνίδα συγγραφέας
1989 – Φερδινάντο Μάρκος, Φιλιππινέζος πολιτικός
1990 – Νίκος Καρούζος, Έλληνας ποιητής
1991 – Μάιλς Ντέιβις, Αμερικανός μουσικός
1994 – Γιώργος Ρώης, Έλληνας ηθοποιός
1995 – Αλέξης Μπίστικας, Έλληνας σκηνοθέτης
1995 – Κώστας Παπαχρήστος, Έλληνας ηθοποιός
1996 – Θεοχάρης Κ. Ρέντης, Έλληνας πολιτικός
1997 – Ρόι Λίχτενσταϊν, Αμερικανός ζωγράφος
2000 – Πιερ Ελιό Τριντό, Καναδός πολιτικός
2003 – Θεόδωρος Μπαγλανέας, Έλληνας αντιστασιακός και πολιτικός
2003 – Ελία Καζάν, Έλληνας σκηνοθέτης
2006 – Ελευθέριος Μουζάκης, Έλληνας επιχειρηματίας
2007 – Γκιούλα Ζιβότσκι, Ούγγρος σφυροβόλος
2007 – Μπάμπης Τσετίνης, Έλληνας τραγουδιστής
2009 – Σπεράντζα Βρανά, Ελληνίδα ηθοποιός
2009 – Γκιγιέρμο Εντάρα, πρόεδρος του Παναμά
2010 – Τόνι Κέρτις, Αμερικανός ηθοποιός
2016 – Σιμόν Πέρες, Ισραηλινός πολιτικός